Károly Végh

Solution Architect @ Red Hat

Red Hat architektúrák: most akkor automatizált, vagy integrált?

A Red Hat opensource megoldások skálája nagyon széles, portfólió áttekintése helyett beszéljünk inkább trendekről és usecasekről, legyen szó hyperconverged platformokról, container architektúrákról, middlewareről decisionsupportról, proactive securityről - vagy IT hatékonyságról, azaz automatizációról.
Merre haladunk? Hogyan integrálódnak az adott moduláris architektúrák elemei egymással, és mekkora szerepet játszik ebben az automatizálás?
Igaz-e a legenda, hogy már Ansiblehez is Ansible roleokat írnak? Hogy a RHHI disaster recovery is Ansiblet használ? Hogy CVE fixeket a hozzajuk szallitott playbookokkal fogjuk rolloutolni?
Hogy a legtöbb Red Hat ügyfél integrált rendszereket fejleszt (néha többet is?)?
Hogy a Red Hat kizárólag opensource szoftvert fejleszt? Hogy kötelező a céges fedorákat hordani?
Hogy a Google után a Red Hat a Kubernetes masodik legnagyobb fejlesztője?
Hogy bolygószerte tömegével állunk át Ansiblere?
Hogy sokan nemhogy a hálozati feladatokat, de a Windows platformjuk folyamatait is Ansiblelel automatizálják?
Ezen fontos kérdéseket fogjuk feszegetni ebben a sessionben - ha idő engedi, akkor egy Ansible Tower live demóval egybekötve.

Végh Karcsit beszippantotta az IT világ, pedig világéletében basszusgitáros űrkutató akart lenni.
Tizenpár éven át adminisztrált kisebbnagyobb Unix/Linux platformokat, műholdakat Ausztriában, majd maga is áttért a technológiavendor oldalra, most a Red Hatnél Solution Architect, főként hibrid automatizált infrastruktúrákat épít. Aktuálisan Ansible-lel automatizál mindent, és próbál lépést tartani a Red Hat AI törekvéseivel.